Nyheter

RENOVERING AV GUMAELIUSSKOLAN

6:20 -23 maj, 2017

Idag är vi på besök hos Jesper och hans kollegor på Gumaeliusskolan, där det pågår en omfattande renovering och utbyggnation. OBK Sverige, är totalentreprenör har anlitat TH:s Måleri för att utföra allt måleriarbete på bygget. Jesper Andersson, som är lagbas, berättar lite mer om vad som pågår inne på bygget.

 • bloggers_post.png

  – Just nu ligger allt fokus på bättring inför städning av plan tre och fyra. Innan dess så har vi bredspacklat alla väggar och tak. Vissa ytor var i så pass dåligt skick så vi fick gå över dem upp till fyra gånger, innan vi kunde påbörja måleriarbetet, säger Jesper.

  Idag är man tre stycken på plats, vilka fram tills nu bara jobbat i den befintliga delen av skolan, men snart ska man flytta över en grupp till nybyggnationen. Som enligt Jesper inte kommer att vara lika tidskrävande.

  – I den nybyggda delen så kommer vi ha mycket bättre förutsättningar, med nya gipsväggar och fräscha betongytor. Det är alltid skönt att kunna planera upp sitt arbete, och inte behöva stöta på oväntade hinder, som det kan bli vid renoveringar, konstaterar Jesper.

  I samband med att man flyttar över en grupp till nya delen så kommer även manskapet att öka ifrån TH:s Måleri.

  – Vi har många jobb igång nu, och prio ligger såklart mycket på Grillgården, som står inför slutbesiktning nu i Maj. Men snart kommer vi få hit ett par killar till, så att vi klarar både den nya och gamla delen, säger Jesper.

  Det är snart besiktning av våning tre och fyra, och man märker att Jesper är ivrig att få sätta ingång med sitt arbete igen. Som han förövrigt trivs bra med.

  – Det är kul att gå till jobbet. Det är den bästa firman jag jobbat på under mina sju år som målare. Alla är trevliga och hjälpsamma. Avslutar Jesper, medan han börjar slipa på ett fönster.

  --
 • blog_list_one
  Ewelina och Linn stortrivs i Stora Mellösa

  I mars förra året var vi senast på besök hos TH:s och Stora Mellösa Skolan. Då var det Jesper och Jonas som var mitt i etapp ett, alltså hus C och D.

  • blog_list_one
   • blog_list_one
    Möt TH:s nya projektledare!

    Mikael Ring anställdes för snart fyra år sedan var den tredje att anställas på TH:s Måleri sedan starten för 11 år sedan.

    • blog_list_one
     • blog_list_one
      TIMMERHUS MÅLAS OM I EKEBY

      Nermin och Peter är på ett, för TH:s Måleri, ovanligt jobb i Ekeby. Där ett gammalt timmerhus ska få ett rejält ansiktslyft.

      • blog_list_one
       EWELINA OM ATT VARA ENSAM TJEJ

       Ewelina Björk började praktisera på TH:s 2016 och måndagen efter hon tog studenten så hade hon fast anställning på målerifirman.

       • blog_list_one
        OMMÅLNING AV GLOMMAGÅRDEN

        TH:s Måleri har fått ytterligare ett sommaruppdrag på en förskola. Denna gång är det Peter Törnblom som är på plats i Adolfsberg där Glommagården väntar på en makeover.

        • blog_list_one
         UPPFÖLJNING: THs LACKERING

         Lina Hedström har nu i över ett år skött allt arbete på TH:s Lackering i Norra Bro. Vi gör ett återbesök hos Lina för att bli uppdaterade om hur företaget har utvecklats sedan visiten i fjol.

         • blog_list_one
          FÖNSTERMÅLNING AV VARBERGAS FÖRSKOLOR

          TH:s Måleri är på plats i Varberga, Örebro och målar om fönster på områdets förskolor. Ett projekt som Crille Andersson och feriearbetaren Vendela Halttunen kommer utföra under hela sommaren.

          • blog_list_one
           ARBETET I STRÄNGNÄS GÅR BRA

           TH:s Måleri är främst verksamma inom Örebroregionen, men när totalentreprenören OBK i oktober 2017 antog sig ett jobb i Strängnäs fick TH:s frågan om att utföra måleriarbeten i samband med den omfattande renovering av ett gammalt vårdhem.

           • blog_list_one
            VI SÖKER MÅLARE

            I takt med att vi växer har vi nu ett behov av att bli fler i vårt team. Vi söker dig som är driven, kan arbeta i grupp och brinner för måleriyrket.

            • blog_list_one
             RENOVERING AV TAKVÅNING

             TH:s Måleri är kända för att alltid utföra ett bra jobb och inte lämna något åt slumpen. Detta är en av anledningarna till att man ofta får utföra jobb åt privatpersoner.

             • blog_list_one
              • blog_list_one
               STORA MELLÖSA SKOLA

               De första delarna av Stora Mellösa skola uppfördes på tidigt 1900-tal. Nu genomgår skolan en omfattande renovering och tillbyggnation. Futurum Fastigheter har anlitat OBK Sverige som totalentreprenör och som många gånger förr, är det TH:s Måleri som får ansvara för måleriarbetet när OBK skall bygga.

               • blog_list_one
                FÖNSTERRENOVERING PÅ TH:S MÅLERI

                Ett hus ifrån sent 1890-tal har många fina detaljer, ett av dem är fönstren. TH:s Måleri jobbar för det mesta med målning och tapetsering av både nya och gamla ytskikt. Men något som måleriföretaget tidigare jobbade mycket med är fönsterrenoveringar.

                • blog_list_one
                 NYTT PROJEKT I STRÄNGNÄS

                 I två veckor har renoveringsarbetet pågått i Strängnäs, för TH:s måleri. Men det omfattande projektet påbörjades redan i oktober 2017. Då var det totalentreprenören OBK som tillsammans med rivningsarbetare påbörjade arbetet i from av rivning av väggar samt håltagning för hisschakt med mera.

                 • blog_list_one
                  2017 – TH:S BÄSTA ÅR HITTILLS!

                  För tio år sedan startade Tomas Hedström TH:s Måleri AB, efter att länge gått och funderat på att starta eget. De första två åren var han själv på företaget, innan han kände att åttio-timmarsveckorna ute på byggen fick vara nog.

                  • blog_list_one
                   TH:S MÅLERI FÅR TOPPBETYG EFTER GUMAELIUSSKOLAN

                   I augusti förra året påbörjades renoveringsarbetet av Gumaeliusskolan på väster i Örebro. TH:s Måleri har under projektets tid haft minst fem stycken målare på plats. Projektet, som är TH:s största projekt någonsin, står nu klart.

                   • blog_list_one
                    STORA MELLÖSA SKOLA

                    I början av 2018 ska TH:s Måleri påbörja nästa stora projekt, när Stora Mellösa skola ska genomgå en omfattande renovering. Uppdraget utförs på beställning av OBK Sverige och innehåller måleriarbeten på både rot- och nybyggnation.

                    • blog_list_one
                     YTSKIKTSRENOVERING

                     En stor del av verksamheten hos TH:s Måleri är ytskiktsrenoveringar. Detta innebär kortfattat att man river, bredspacklar, målar och tapetserar ytskikt så som väggar, tak och socklar. Idag besöker vi Mikael Tornvaldsson och hans kollegor i en villa, som genomgår just en ytskiktsrenovering.

                     • blog_list_one
                      MÅLERIARBETE PÅ GUMAELIUSSKOLAN SNART KLART

                      Gumaeliusskolan i Örebro genomgår en total-renovering. Det var i juli 2016 som byggnationerna påbörjades, och TH:s Måleri har funnits på plats sedan september förra året. Nu är det bara sex veckor kvar till slutbesiktning av det omfattande renoveringsprojektet.

                      • blog_list_one
                       NYANSTÄLLD HÅLLER STÄLLNINGARNA I VIVALLA

                       Örebro Bostäder eller ÖBO, som de kallas, är Örebros största fastighetsägare. Företaget har kommunalt ägande och måste således handla upp sina jobb via offentliga upphandlingar. TH:s Måleri är ett av måleriföretagen som skall anlitas vid bland annat lägenhetsrenoveringar. Idag är vi i Vivalla och träffar Stefan Hven, TH:s senaste nyförvärv.

                       • blog_list_one
                        HÖGKLASSIGT MÅLERIARBETE!

                        Som så många gånger förr anlitas TH:s Måleri när OBK ska bygga. Den här gången handlar det om Verkmästaren i Kumla. Verkmästaren är projektnamnet för Kumla Bostäders nya kontorslokaler som uppförts av totalentreprenören OBK Sverige AB.

                        • blog_list_one
                         EXKLUSIVA ARBETEN PÅ MAKERIET

                         Makeriet har det senaste året genomgått diverse förändringar, både organisationsmässigt men också estetiskt – där man bland annat byggt om konferensdelen på övervåning till en av Örebros mest exklusiva fest- och konferensvåning. TH:s Måleri har anlitats för att tapetsera och måla dessa lokaler.

                         • blog_list_one
                          ÖREBRO SALUHALL

                          Örebro Saluhall genomgår under sommaren en omfattande renovering och upprustning. TH:s Måleri har anlitats av totalentreprenören OBK Sverige.

                          • blog_list_one
                           FELFRI TAPETSERING

                           Sist vi besökte Nermin i villan var han i full gång med tapetsering av bottenplanen. Idag har han flyttat upp en våning. Där han just nu slutför de sista måleriarbetena, innan det är dags att gå på semester.

                           • blog_list_one
                            EWELINAS PRAKTIK GAV ANSTÄLLNING

                            Ewelina Björk praktiserade på TH:s Måleri under tredje året på gymnasiet. Hon tog studenten för ett par veckor sedan, och har sedan dess gått ifrån praktikant till fast anställd på TH:s. Vi befinner oss på Gumaeliusskolan, där Ewelina just nu maskeringstejpar väggar inför målning.

                            • blog_list_one
                             VI SÖKER SOMMARJOBBARE!

                             Vill du jobba på ett av stans bästa måleriföretag i sommar, med chans till förlängning?

                             • blog_list_one
                              DOTTERBOLAG – I DUBBEL BEMÄRKELSE

                              Lina Hedström har sedan årsskiftet drivit TH:s Lackering, som är ett dotterbolag till TH:s Måleri, i dubbel bemärkelse. Lina är nämligen dotter till Tomas, grundare och ägare av moderbolaget TH:s Måleri. Vi träffar Lina i TH:s nya gemensamma lokaler på Sotarvägen i Norra Bro.

                              • blog_list_one
                               MICKE PÅ LÄGENHETSRENOVERING

                               Det råder en byggboom i Örebro, och TH:s Måleri är inblandade på många renoveringsarbeten. Idag är vi på Olaigatan gatan, där Micke och Patrik är i full gång med spackling av lägenheter åt beställaren, LG Söderberg Fastigheter AB, som är en av Örebros största fastighetsägare.

                              VISA FLER More_Dropdown.png