Nyheter

TH:S MÅLERI EXPANDERAR

4:27 - 16 april, 2017

Vi befinner oss i Kumla på Verkmästaren, som bygget kallas. Det bjuds på kaffe och kanelbulle i fikarummet medan Tomas Hedstöm, VD och ägare av TH:s Måleri AB berättar om sitt företag och dess dagliga verksamhet.

 • TH:s Måleri AB startades som en enskild firma 2007 och ombildades till ett aktiebolag året efter. För ett år sedan så var man 4 anställda och hade inga ambitioner att växa i någon större utsträckning. Idag har antalet anställda ökat till 12 stycken och ni har startat ett dotterbolag (TH:s Lackering AB). Vad är det som gjort att ni expanderat i den här takten?

  – Vi har fått in några större jobb så som detta (Verkmästaren), Grillgården och Gumaeliusskolan. Vilket gjort att vi varit tvungna att rekrytera i ganska stor omfattning, sedan så har vi sett en stor ökning på den privata marknaden också. Säger Tomas och fortsätter,

  – Dotterbolag i dubbel bemärkelse då det är min dotter som bedriver den verksamheten. Vi kommer att satsa lite mera på lackeringssidan framöver.

  Att gå ifrån 4 still 12 stycken anställda på ett år måste innebära vissa förändringar rent organisationsmässigt. Har ni rekryterat några tjänstemän?

  – Nej, inte ännu. Jag tycker att vi klarar av den här nivån bra med organisationen vi har. Men om vi ska expandera ytterligare så är det högst aktuellt att anställa en projektledare alternativt befordra en redan anställd.

  Det är högkonjektur och Örebro växer så det knakar. Hur ser du på framtiden?

  – Vi har som målsättning att växa lite till under året. Samtidigt som man ska vara ödmjuk inför framtiden och ett eventuellt avtag på marknaden. Säger Tomas och fortsätter,
  – Jag har jobbat i branschen i snart 30 år och jag vet hur snabbt det kan vända.

 • blog_list_one
  Ewelina och Linn stortrivs i Stora Mellösa

  I mars förra året var vi senast på besök hos TH:s och Stora Mellösa Skolan. Då var det Jesper och Jonas som var mitt i etapp ett, alltså hus C och D.

 • blog_list_one
 • blog_list_one
  Möt TH:s nya projektledare!

  Mikael Ring anställdes för snart fyra år sedan var den tredje att anställas på TH:s Måleri sedan starten för 11 år sedan.

 • blog_list_one
 • blog_list_one
  TIMMERHUS MÅLAS OM I EKEBY

  Nermin och Peter är på ett, för TH:s Måleri, ovanligt jobb i Ekeby. Där ett gammalt timmerhus ska få ett rejält ansiktslyft.

 • blog_list_one
  EWELINA OM ATT VARA ENSAM TJEJ

  Ewelina Björk började praktisera på TH:s 2016 och måndagen efter hon tog studenten så hade hon fast anställning på målerifirman.

 • blog_list_one
  OMMÅLNING AV GLOMMAGÅRDEN

  TH:s Måleri har fått ytterligare ett sommaruppdrag på en förskola. Denna gång är det Peter Törnblom som är på plats i Adolfsberg där Glommagården väntar på en makeover.

 • blog_list_one
  UPPFÖLJNING: THs LACKERING

  Lina Hedström har nu i över ett år skött allt arbete på TH:s Lackering i Norra Bro. Vi gör ett återbesök hos Lina för att bli uppdaterade om hur företaget har utvecklats sedan visiten i fjol.

 • blog_list_one
  FÖNSTERMÅLNING AV VARBERGAS FÖRSKOLOR

  TH:s Måleri är på plats i Varberga, Örebro och målar om fönster på områdets förskolor. Ett projekt som Crille Andersson och feriearbetaren Vendela Halttunen kommer utföra under hela sommaren.

 • blog_list_one
  ARBETET I STRÄNGNÄS GÅR BRA

  TH:s Måleri är främst verksamma inom Örebroregionen, men när totalentreprenören OBK i oktober 2017 antog sig ett jobb i Strängnäs fick TH:s frågan om att utföra måleriarbeten i samband med den omfattande renovering av ett gammalt vårdhem.

 • blog_list_one
  VI SÖKER MÅLARE

  I takt med att vi växer har vi nu ett behov av att bli fler i vårt team. Vi söker dig som är driven, kan arbeta i grupp och brinner för måleriyrket.

 • blog_list_one
  RENOVERING AV TAKVÅNING

  TH:s Måleri är kända för att alltid utföra ett bra jobb och inte lämna något åt slumpen. Detta är en av anledningarna till att man ofta får utföra jobb åt privatpersoner.

 • blog_list_one
 • blog_list_one
  STORA MELLÖSA SKOLA

  De första delarna av Stora Mellösa skola uppfördes på tidigt 1900-tal. Nu genomgår skolan en omfattande renovering och tillbyggnation. Futurum Fastigheter har anlitat OBK Sverige som totalentreprenör och som många gånger förr, är det TH:s Måleri som får ansvara för måleriarbetet när OBK skall bygga.

 • blog_list_one
  FÖNSTERRENOVERING PÅ TH:S MÅLERI

  Ett hus ifrån sent 1890-tal har många fina detaljer, ett av dem är fönstren. TH:s Måleri jobbar för det mesta med målning och tapetsering av både nya och gamla ytskikt. Men något som måleriföretaget tidigare jobbade mycket med är fönsterrenoveringar.

 • blog_list_one
  NYTT PROJEKT I STRÄNGNÄS

  I två veckor har renoveringsarbetet pågått i Strängnäs, för TH:s måleri. Men det omfattande projektet påbörjades redan i oktober 2017. Då var det totalentreprenören OBK som tillsammans med rivningsarbetare påbörjade arbetet i from av rivning av väggar samt håltagning för hisschakt med mera.

 • blog_list_one
  2017 – TH:S BÄSTA ÅR HITTILLS!

  För tio år sedan startade Tomas Hedström TH:s Måleri AB, efter att länge gått och funderat på att starta eget. De första två åren var han själv på företaget, innan han kände att åttio-timmarsveckorna ute på byggen fick vara nog.

 • blog_list_one
  TH:S MÅLERI FÅR TOPPBETYG EFTER GUMAELIUSSKOLAN

  I augusti förra året påbörjades renoveringsarbetet av Gumaeliusskolan på väster i Örebro. TH:s Måleri har under projektets tid haft minst fem stycken målare på plats. Projektet, som är TH:s största projekt någonsin, står nu klart.

 • blog_list_one
  STORA MELLÖSA SKOLA

  I början av 2018 ska TH:s Måleri påbörja nästa stora projekt, när Stora Mellösa skola ska genomgå en omfattande renovering. Uppdraget utförs på beställning av OBK Sverige och innehåller måleriarbeten på både rot- och nybyggnation.

 • blog_list_one
  YTSKIKTSRENOVERING

  En stor del av verksamheten hos TH:s Måleri är ytskiktsrenoveringar. Detta innebär kortfattat att man river, bredspacklar, målar och tapetserar ytskikt så som väggar, tak och socklar. Idag besöker vi Mikael Tornvaldsson och hans kollegor i en villa, som genomgår just en ytskiktsrenovering.

 • blog_list_one
  MÅLERIARBETE PÅ GUMAELIUSSKOLAN SNART KLART

  Gumaeliusskolan i Örebro genomgår en total-renovering. Det var i juli 2016 som byggnationerna påbörjades, och TH:s Måleri har funnits på plats sedan september förra året. Nu är det bara sex veckor kvar till slutbesiktning av det omfattande renoveringsprojektet.

 • blog_list_one
  NYANSTÄLLD HÅLLER STÄLLNINGARNA I VIVALLA

  Örebro Bostäder eller ÖBO, som de kallas, är Örebros största fastighetsägare. Företaget har kommunalt ägande och måste således handla upp sina jobb via offentliga upphandlingar. TH:s Måleri är ett av måleriföretagen som skall anlitas vid bland annat lägenhetsrenoveringar. Idag är vi i Vivalla och träffar Stefan Hven, TH:s senaste nyförvärv.

 • blog_list_one
  HÖGKLASSIGT MÅLERIARBETE!

  Som så många gånger förr anlitas TH:s Måleri när OBK ska bygga. Den här gången handlar det om Verkmästaren i Kumla. Verkmästaren är projektnamnet för Kumla Bostäders nya kontorslokaler som uppförts av totalentreprenören OBK Sverige AB.

 • blog_list_one
  EXKLUSIVA ARBETEN PÅ MAKERIET

  Makeriet har det senaste året genomgått diverse förändringar, både organisationsmässigt men också estetiskt – där man bland annat byggt om konferensdelen på övervåning till en av Örebros mest exklusiva fest- och konferensvåning. TH:s Måleri har anlitats för att tapetsera och måla dessa lokaler.

 • blog_list_one
  ÖREBRO SALUHALL

  Örebro Saluhall genomgår under sommaren en omfattande renovering och upprustning. TH:s Måleri har anlitats av totalentreprenören OBK Sverige.

 • blog_list_one
  FELFRI TAPETSERING

  Sist vi besökte Nermin i villan var han i full gång med tapetsering av bottenplanen. Idag har han flyttat upp en våning. Där han just nu slutför de sista måleriarbetena, innan det är dags att gå på semester.

 • blog_list_one
  EWELINAS PRAKTIK GAV ANSTÄLLNING

  Ewelina Björk praktiserade på TH:s Måleri under tredje året på gymnasiet. Hon tog studenten för ett par veckor sedan, och har sedan dess gått ifrån praktikant till fast anställd på TH:s. Vi befinner oss på Gumaeliusskolan, där Ewelina just nu maskeringstejpar väggar inför målning.

 • blog_list_one
  VI SÖKER SOMMARJOBBARE!

  Vill du jobba på ett av stans bästa måleriföretag i sommar, med chans till förlängning?

 • blog_list_one
  DOTTERBOLAG – I DUBBEL BEMÄRKELSE

  Lina Hedström har sedan årsskiftet drivit TH:s Lackering, som är ett dotterbolag till TH:s Måleri, i dubbel bemärkelse. Lina är nämligen dotter till Tomas, grundare och ägare av moderbolaget TH:s Måleri. Vi träffar Lina i TH:s nya gemensamma lokaler på Sotarvägen i Norra Bro.

 • blog_list_one
  MICKE PÅ LÄGENHETSRENOVERING

  Det råder en byggboom i Örebro, och TH:s Måleri är inblandade på många renoveringsarbeten. Idag är vi på Olaigatan gatan, där Micke och Patrik är i full gång med spackling av lägenheter åt beställaren, LG Söderberg Fastigheter AB, som är en av Örebros största fastighetsägare.

VISA FLER More_Dropdown.png